شهرام شاهکار خالق اسنپ با بیان اینکه در تابستان ۹۳ با نام تاکسییاب کارمان را شروع کردیم، در رابطه با نحوه شروع به کار اسنپ میگوید: خرداد 94 بود که نام تاکسییاب به اسنپ تغییر پیدا کرد و نسخه آزمایشی اپلیکیشن اسنپ معرفی شد.
تاکسیهایی که هیچ چیز آنها شبیه تاکسیهایی که تاکنون می شناختیم نیست. نه رنگ و شکل یکسان دارند، نه چانهزنی و بگو مگو با مسافر، نه هنگام باران غیبشان می زند و نه... تاکسیهای موبایلی چند وقتی است جای خود را میان سفرهای درون شهری شهروندان تهرانی باز کرده و با سرعتی عجیب فراگیر شدهاند.
این استقبال مترادف شد با کم شدن زنگ خور آژانس های موسسات اتومبیل کرایه تهران، زنگهایی که عمدتا با جمله «ماشین نداریم»، «محدود طرح نمی رویم»، «یه ساعت دیگه تماس بگیرید» به متقاضیان خودرو پاسخ داده می شد! آژانس داران تهرانی پس از این موضوع، در اعتراض های شفاهی به اتحادیه، اسنپ، تپ سی و ... را عامل کاهش زنگ خور آژانس ها اعلام کرده و گفتند: آژانس های خودرو کلی عوارض و مالیات و ... میدهند، آن وقت تاکسی موبایلی ها بدون هیچ مشکلی نان ما را آجر کردهاند.
این روزها تاکسیهای آنلاین دل اکثر کاربرانشان را بردهاند تا جایی که براساس آماری که از سوی اسنپ ارائه شده است تعداد کاربران اسنپ ۵۸۰ هزار نفر و تعداد رانندگان آن ۲۸ هزار نفر اعلام شده است که رشد ۱۰۰ درصدی اسنپ در ماههای اخیر را به همراه داشته است. رتبه رضایت کاربران از ۵ نمره ۴.۶ اعلام شده، همچنین گفتنی است مسافران شهری با اسنپ بیش از ۲۳ میلیون کیلومتر سفر کردهاند که معادل ۵۸۱ بار دور زمین، ۱۳هزاربار رفت و برگشت از تهران تا مشهد و ۳۰ بار رفت و برگشت به کره ماه است.
اسنپ نیز مانند هر سرویس دیگری قوانین خاص خود را دارد؛ قانونهایی که شاید کمتر مسافری از آنها مطلع باشد. رانندگان اسنپ در استخدام این شرکت نیستند بلکه اسنپ تنها واسطهای برای وصل کردن شما به رانندگان شخصی است. بنابراین وقتی درخواست سفر میکنید، رانندگان مخیل به قبول یا رد آن هستند و اسنپ نمیتواند آنها را مجبور به قبول درخواست شما کند.
طبق قوانین اسنپ افراد برای ثبت نام و استفاده از خدمات آن باید 18 ساله باشند و به سن قانونی رسیده باشند بنابراین در صورتی که اسنپ متوجه این موضوع شود میتواند حساب شما را مسدود کند.
اسنپ هیچ مسئولیتی در قبال کارها و رفتار راننده که خلاف قوانین کشور باشد را بر عهده نمیگیرد و در صورت رخ دادن چنین موردی شما باید از شخص خاطی شکایت کنید نه اسنپ!
هر فرد اجازه دارد فقط یک حساب در اسنپ بسازد. یعنی شما مجاز نیستید با چند شماره مختلف در اسنپ حساب داشته باشید و از خدمات آن استفاده کنید.
اسنپ به شما اجازه نمیدهد حساب خود را برای استفاده در اختیار اشخاص دیگر قرار دهید یا آن را به دیگران واگذار کنید. استعمال دخانیات حین استفاده از خدمات اسنپ ممنوع است در نتیجه شما با ثبت نام در اسنپ میپذیرد هنگام سفر سیگار، پیپ و... نکشید. طبق قوانین راهنمایی و رانندگی کشور هر خودرو حق حمل حداکثر 4 مسافر را دارد بنابراین سوار شدن بیش از این تعداد خلاف قانون است و اسنپ نیز به شما اجازه این کار را نمیدهد.
در قوانین اسنپ آمده است انتقال بار و کالا بدون حضور مسافر (مالک کالا) ممنوع است و کاربر حق ارسال کالا را نخواهد داشت. پس اگر کالای شما گم یا دزدیده شود اسنپ مسئولیت آن را نمیپذیرد.
شما مجاز نیستند هنگام استفاده از اسنپ سگ، یا سایر حیواناتی را به همراه داشته باشید که همراه داشتن آنها در خودرو طبق قوانین ایران ممنوع است.
مسافران اسنپ مجاز نیستند هنگام سفر کالاهای ممنوعه و خطرناکی مثل مواد مخدر، مشروبات الکلی، مواد آتشزا، مواد سمی، مواد رادیو اکتیو، مواد منفجره، سلاح و... را به همراه داشته باشند.
کدهای تخفیفی که اسنپ در اختیار شما میگذارد غیرقابل فروشند. همچنین طبق قوانین اسنپ شما مجاز به دادن این کدها به افراد دیگر نیستید.
مبلغی که کاربران به عنوان هزینه سفر به اسنپ پرداخت میکنند یا حساب خود را شارژ میکنند قابل استرداد نیست و نمیتوانند آن را از اسنپ پس بگیرند. همچنین پس از درخواست سفر حق اعتراض نسبت به هزینه آن را نخواهید داشت.
اسنپ خود را مجاز میداند اطلاعات شخصی، اطلاعات مکانی، اطلاعات سفر و اطلاعات دستگاه شما را ذخیره کند و مورد استفاده قرار دهد ولی هیچ کاربر مجاز نیست اطلاعات سایر مسافران و رانندگان را ذخیره و از آنها استفاده کند. ضمنا وظیفه محافظت از اطلاعات حساب شما برعهده خود شماست.
شهرام شاهکار خالق اسنپ با بیان اینکه در تابستان ۹۳ با نام تاکسییاب کارمان را شروع کردیم، در رابطه با نحوه شروع به کار اسنپ میگوید: خرداد 94 بود که نام تاکسییاب به اسنپ تغییر پیدا کرد و نسخه آزمایشی اپلیکیشن اسنپ معرفی شد.
وی در رابطه با ارزان بودن قیمتهای ارائه شده از سوی این اپلیکیشن میگوید: اسنپ بهعنوان یک نرمافزار زمانی میتواند عملکرد خوبی داشته باشد که کاربران مسافر و کاربران راننده را راضی نگه دارد. دلیل موفقیت ما نیز تا به امروز بسیار ساده بوده است. مدل کسب و کاری که اسنپ ایجاد کرده است این اجازه را میدهد که بهرهوری رانندگان بالا رود به این معنا که برای یک راننده مسیر برگشت به محل ثابت حذف شده است و راننده میتواند بعد از رساندن مسافر به مقصد، بلافاصله از همان منطقه یک مسافر دیگر سوار کند. بنابراین تعداد سفرهای یک راننده بدون اتلاف وقت چندین برابر میشود. به همیندلیل نرخ کرایه مسافران نیز کمتر شده، درحالیکه درآمد راننده افزایش مییابد.
وی در ادامه میافزاید: در واقع ما تمام تلاش مان را کرده ایم که خودمان را در رقابت با صنف تاکسی و اتومبیل های کرایهای قرار ندهیم تا جایی که فعالیت و امکانات ما در طول نیازهای طیف بازار سنتی تر قرار گیرد.
شهروندی که موافق جمعآوری اسنپ است میگوید: باید قبل از شروع به کار این اپلیکیشن ، اول حقوق کسانی که تا به امروز به مردم سرویسدهی میکردند و کسب درآمدشان از این راه بود، در نظر گرفته میشد. درصورتی که یکی از شروط ورود به اسنپ این است که راننده، تاکسی نداشته باشد و خودرواش شخصی باشد. این کار نقض حقوق کسانی است که از این راه کسب درآمد دارند.
وی در ادامه میافزاید: چرا باید یک عده آدم که درآمد دارند، بیایند در این شرکتها و درآمد دیگری برای خودشان داشته باشند. به طور مثال کارمندی که حقوق میگیرد بعد از کار در این سامانه هم فعال میشود و نان بقیه مسافرکشها را آجر میکند. رانندگی در تپ سی و اسنپ شغل دوم بسیاری محسوب میشود که آنها علاوه بر ایجاد ترافیک سنگین و تشدید آلودگی هوا باعث بیکاری بسیاری از رانندگان تاکسی و آژانسهای کرایهای شدهاند.
در مقابل یکی دیگر از شهروندان تهرانی که از قیمت فوقالعاده اسنپ راضی بود و چانه نزدن سر قیمت را یکی از مهمترین مواهب استفاده از این نرمافزار میدانست، میگوید: حمایت از فکر نو باید همیشه وجود داشته باشد تا کشور به پیشرفت برسد، جلوگیری از فعالیت این دو سیستم یعنی جلوگیری از ابتکار و نوآوری در بین جوانان.»
وی در ادامه میافزاید: اگر این طرح در تمام مراکز استانها اجرا شود، عالی است. همچنین براساس گزارش میدانی در گفتو گو با رانندگان اسنپ مشخص شد که این رانندگان 13 درصد از مبلغ سفر را به عنوان حق کمیسیون پرداخت میکنند در حالی که این رقم برای آژانسهای کرایهای 17 درصد اعلام شده است.
حق انتخاب نوع وسیله برای حمل و نقل های درون شهری با خود مردم است. گروهی از مردم حمل و نقل عمومی را بر می گزینند، گروهی از پشت فرمان خودروی شخصی نشسته و گروهی نیز خودروهای دربستی و به اصطلاح آژانس را انتخاب میکنند. به طور قطع، برای انتخاب هر کدام از این وسایط و خدمات آن، مسئولان باید امن ترین و راحتترین خدمت را پیش روی شهروندان قرار دهند تا مردم با قدرت انتخابشان، مشکلی برای تردد و زندگی در شهر نداشته باشند.
امار ارائه شده مربوط به سال 95 است.
مقام معظم رهبری شعار سال 98 را «رونق تولید» اعلام کردند، مقام معظم رهبری نزدیک به دو دهه است که بر اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالاهای داخلی تاکید میکنند.
محوریت و موضوع اصلی این وبلاگ هم در راستای شعار سال 98 است و انتظار میرود تا با ساخت و تولید محتوا در این عرصه به تحقق این شعار کمکی کرده باشیم.
حریم خصوصی و شرایط استفاده - شکایت از ما - تبلیغات
طراحی قالب : نقل بلاگ | ویرایش: علیــــــ